Hemmaplan: Hammarby IP
Hemmaställ: Helrosa

Om oss

❤️ ❤️ ❤️

SÖDERSNÄCKORNAS BK – SÅ BÖRJADE VI. OCH DET ÄR VI.

Södersnäckorna startades i slutet av 2006 av ett gäng tjejer som spelat fotboll, både högt och lågt och vitt och brett, som hade slutat ”satsa” med som ändå ville ha ett riktigt lag att spela i. Som inte ville acceptera att det enda alternativet efter att man väljer att sluta ”satsa och spela superseriöst” är Korpen. Det var en grupp som inte längre hade lust, vilja och/eller möjlighet att lägga ner så mycket tid på träningar och matcher som tidigare, som inte ville binda upp sig under en hel säsong, som inte ville styra livet efter en fotbollssäsong – men som heller inte ville sluta spela fotboll helt – och som ville göra det på en bra nivå.

Resultatet blev Södersnäckornas BK och en första säsong i division 5. Det var säsongen 2007.

Första säsongen passerade. Nästa kom. Åren gick. Laget klättrade uppåt i seriesystemet. Några spelare slutade, några nya anslöt.

Tio år senare, säsongen 2017, slutade laget tvåa i division 2 södra Svealand och beslutade (istället för att tacka nej till uppflytt vilket skett ett par tidigare år, framför allt för att det varit svårt att driva runt det ekonomiskt i en så hög serie i och med att laget drivs och bekostas av laget själva) att tacka ja. Och säsongen 2018 spelar Södersnäckorna för första gången i division 1.

Det finns lika många åsikter som personer när det gäller saker som det går att tycka saker om. Och att tycka är ju kul! Vi tycker att det är fantastiskt roligt att vi med laget och föreningen Södersnäckorna kan ge lite äldre (och vissa unga) spelare möjlighet att spela (relativt) bra fotboll på (relativt) hög nivå – utan att vara tvungen att binda upp sig till träningar flera gånger i veckan och obligera sig till ständig närvaro. Att det är fantastiskt att spelare som vill, eller behöver, lägga ner tid på sin familj eller sitt arbete ändå kan få spela fotboll på en hög nivå.

Målsättningen 2018 är att hänga kvar. Om vi gör det ska vi fira rikligt och tilldela oss själva ett litet mini-bragdguld. Och sen ska vi kliva in i säsongen 2019 – bättre än någonsin.

På återseende!